Bestil gratis synstest

Ønsker du at bestille en synsprøve, kan du udfylde formularen til højre.

Har du et ønske til en bestemt tid, kan du anfører dette i formularen. Du kan dog først være sikker på tiden er din, når du modtager en bekræftelse fra os.

Bestil tid til synsprøve og linsekontrol her

Synet er vores ubetinget vigtigste sans. Dit syn har nemlig stor betydning for din livskvalitet og din måde at opleve verden på. Af følgende grund skal du passe godt på dine øjne og dit syn. En måde at gøre det på er ved regelmæssigt at få udført en synstest.

Vi tilbyder en gratis synsprøve, der udføres af vores autoriserede og erfarne optikere. Synsprøven vil kunne belyse eventuelle synsproblemer og øjensygdomme, og vi vil med udgangspunkt i testens resultat kunne finde den rette løsning til dig, hvis du har brug for briller eller kontaktlinser.

Book nemt en gratis synstest online

Du kan med få klik på vores hjemmeside booke tid til en gratis synstest, hvis det er ved at være tid til det regelmæssige tjek af dit syn.

Sådan booker du tid:

  1. Gå til vores bookingsystem
  2. Vælg butik (vi er til stede i både Faxe, Haslev og Præstø, hvor vi udfører synsprøver)
  3. Vælg Synsprøve
  4. Angiv ønsket dato og tidspunkt for testen
  5. Indtast dine kontaktoplysninger og bekræft bookingen

Ved at følge ovenstående trin kan du booke en gratis synstest på ganske få minutter.

Hvorfor bør jeg få tjekket mit syn regelmæssigt?

Det er en kendsgerning, at omtrent halvdelen af alle synstab kan undgås, hvis synsproblemer og øjensygdomme opdages i tide. Ifølge Dansk Blindesamfund ville der ske et betydeligt fald i antallet af svagtseende og blinde, hvis flere fik undersøgt deres syn regelmæssigt.

Dit syn ændrer sig gennem hele dit liv, men ved jævnligt at få undersøgt dit syn vil du kunne komme eventuelle synsforandringer i forkøbet. Synsforandringer kan i mange tilfælde gå mere eller mindre ubemærket hen, fordi de kommer snigende, og derfor er det afgørende, at du fra tid til anden får undersøgt dine øjne af en optiker.

En synstest kan ikke blot afsløre, om du lider af nærsynethed, langsynethed, alderssyn eller bygningsfejl. Du vil også blive undersøgt for tegn på øjensygdomme såsom grøn stær og grå stær.

Hvor ofte bør jeg få synet tjekket?

Det er individuelt, hvor ofte man bør få tjekket sit syn. Vores generelle anbefaling lyder dog på at få foretaget en synsprøve hvert andet år. I nogle tilfælde anbefaler vi hyppigere kontrol.

Bestil en synsprøve, hvis du oplever et eller flere af disse tegn

Selvom den generelle anbefaling går på at få foretaget en synstest hvert andet år, så skal du ikke tøve med at booke tid til en synsprøve tidligere, hvis du oplever et eller flere tegn på synsproblemer.

Du bør bl.a. reagere på følgende tegn:

  • Sløret syn
  • Øjentræthed
  • Hovedpine
  • Svært ved at fokusere med øjnene
  • Tydeligt generet af lys

Ovenstående skyldes ikke altid synsproblemer, men det kan være en mulig årsag, hvorfor vi anbefaler at få lavet en synsprøve.

Hvis du har brug for briller eller kontaktlinser

Når vi udfører en synsprøve, kan vi belyse, om dine øjne og dit syn fungerer optimalt, eller om du har brug for briller eller kontaktlinser.

Hvis testen viser, at du har brug for briller eller kontaktlinser, der kan afhjælpe din kortsynethed, langsynethed eller noget helt tredje, sørger vi for at skræddersy en løsning efter dine behov, din livsstil m.v.